Drobečková navigace:

Památky - Muzea - Řemesla


 
 

Ministerstvo zdravotnictví ČR: Veletrhy běží dál!


 

Přestože ve středu 16. září oznámilo ministerstvo zdravotnictví zavedení zpřísňujících protiepidemických opatření, veletrhy zůstávají v nastaveném režimu a podzimní veletržní sezóna v Letňanech pokračuje podle plánu. Jak ukázaly již realizované akce AUTOSHOW PRAHA, FOR PETS a FOR DECOR & HOME, na výstavišti PVA EXPO PRAHA se úspěšně podařilo nastavit zdravotně-organizační opatření, která maximálně zajišťují bezpečnost a komfort návštěvníků a vystavovatelů.

Postup zpřísňování opatření v souvislosti s aktuálním vývojem epidemiologické situace v ČR jasně ukazuje, že veletrhy a s nimi související akce nejsou rizikovým místem pro širokou veřejnost a právem tak mohou pokračovat v realizaci plánovaného kalendáře. Ministerstvo zdravotnictví ČR ve středu 16. září uvedlo, že je nutné novými opatřeními snížit sociální kontakt v rizikových provozech, mezi něž zabezpečená výstaviště rozhodně nepatří. Nadále ve stejném režimu proto mohou pokračovat veletrhy, trhy, výstavy a jim podobné akce.

Zároveň není nutné více omezovat počet lidí ve vytčených sektorech. „Nadále platí pravidlo, že prostor, ve kterém se vnitřní hromadné akce konají, musí být rozdělen do organizačně oddělených sektorů, jinak u vnitřních prostor je maximální kapacita sektoru 500 osob. Každý sektor musí mít svůj individuální vstup z venkovních prostor nebo jsou organizátoři povinni vstupy a výstupy ze sektorů časově regulovat tak, aby nedocházelo k nežádoucímu shlukování,“ uvádí ministerstvo.

Přípravy na následující akce podzimu intenzivně běží a již ve dnech 22. až 26. září přivítá letňanské výstaviště návštěvníky nejvýznamnější události sezóny – stavebního veletrhu FOR ARCH. Ten se letos koná v souběhu s veletrhem zahradní architektury, zeleně, nábytku, zahradní a komunální techniky FOR GARDEN. Již v prvních říjnových dnech se v Letňanech představí veletrhy FOR GASTRO & HOTEL (1.–3. 10.) a FOR INTERIOR (1.–4. 10.). Stejně jako při předchozích akcích, také během těch následujících budou na výstavišti PVA EXPO PRAHA nastavena speciální pravidla jako stavebně oddělené sektory, povinnost nošení roušek, rozšířené koridory v halách, koordinační tým kontrolorů dodržování nových pravidel, regulace počtu návštěvníků v sektorech v jeden okamžik i dezinfekce prostor.



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje