Drobečková navigace:

Památky - Muzea - Řemesla


 
 

Vesnice a osady na území Velké Prahy s památkami slohové a lidové architektury


 
Vesnice a osady na území Velké Prahy s památkami slohové a lidové architektury

Hlavní město Praha zmapovalo stav vybraných vesnických lokalit na svém území, který prezentuje v nové reprezentativní publikaci.

Hlavní město Praha - odbor památkové péče Magistrátu hl. m. Prahy připravilo 2. díl publikace s názvem Vesnice a osady na území Velké Prahy s památkami slohové a lidové architektury. Hlavním cílem byla aktualizace současného stavu vybraných vesnických sídel na území hlavního města. Průzkum zahrnoval 18 lokalit se snahou prezentovat maximální šíři problematiky na příkladu sídel různého původu a vývoje, stupně zachování, památkové ochrany a rovněž polohy v rámci dnešní Prahy: Butovice, Jinonice, Lysolaje, Nebušice, Nedvězí, Řeporyje, Řepy, Vinoř, Čertousy, Hájek, Horní Počernice, Chvaly, Liboc, Přední Kopanina, Satalice, Velká Ohrada, Vokovice, Zadní Kopanina.

Publikace je neprodejná, odborné a laické veřejnosti bude k dispozici především prostřednictvím knihoven. Pro vážné zájemce je I. a II. díl k vyzvednutí u Mgr. Žižkové, budova Magistrátu hl. m. Prahy, Jungmannova 35/29, 2. patro., kancelář 273 (případně na sekretariátu odboru památkové péče, kancelář 264). Publikace bude k nahlédnutí i na veletrhu.



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje