Drobečková navigace:

Památky - Muzea - Řemesla


 
 

EUROPA NOSTRA prostřednictvím Asociace majitelů hradů a zámků v ČR


 
EUROPA NOSTRA prostřednictvím Asociace majitelů hradů a zámků v ČR

Dne 7. 10. 2019 přijal ministr kultury Lubomír Zaorálek v Nostickém paláci výkonného ředitele organizace Europa Nostra profesora Hermanna Parzingera a viceprezidenta Asociace majitelů hradů a zámků Petra Svobodu. Jedním z témat společné schůzky bylo představení činnosti organizace Europa Nostra, tedy celoevropské federace kulturního dědictví, jejímž členem Asociace majitelů hradů a zámků je.

„V péči o kulturní dědictví je důležitá systematická mezinárodní spolupráce a podpora. Europa Nostra, hlas kulturního dědictví v Evropě a její působení, je důkazem. Velmi mě těší, že nyní má toto všeevropské sdružení stálé zastoupení také v České republice prostřednictvím Asociace majitelů hradů a zámků,“ řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek.

Ministr kultury se také seznámil s tzv. Berlínskou výzvou k akci. Berlínskou výzvu k akci představili v červnu 2018 v Berlíně tři spolupořádající organizace: Europa Nostra, Německý národní výbor pro památkovou ochranu (DNK) a Nadace pruského kulturního dědictví (SPK).

Výzva si klade za cíl upevnit a dále zlepšit vzájemné působení nejširšího možného okruhu zúčastněných stran z veřejného a soukromého sektoru, včetně příslušných evropských a mezinárodních organizací a občanské společnosti.

https://www.amhz.cz/

https://www.europanostra.org/

https://www.europanostra.org/wp-content/uploads/2018/08/Berlin-Call-Action-Cze.pdf



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje